Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak ve aday tanıtım toplantısına katılmak üzere Malatya’ya geldi. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda iş adamları ile bir araya gelen Karamollaoğlu, Türkiye’nin merkezinde sanayileşmenin ilk merkezlerden birinin Malatya olduğunu söyledi. Yerel Seçimlerin önemine de değinen Karamollaoğlu, “Ne muhalefet ne de iktidar bizim düşmanımız değil” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak ve aday tanıtım toplantısına katılmak üzere Malatya’ya geldi.

Hava yolu ile Elazığ’a gelen Karamollaoğlu, oradan da partililer ile birlikte karayolu ile Malatya’ya geldi. Karamollaoğlu’na Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Canbay, Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt, Saadet Partisi İl Müfettişi Mehmet Kaya Asiltürk ve partililer eşlik etti.

Malatya’da şehrin girişindeki polis kontrol noktasını ziyaret eden Karamollaoğlu ve partililer polis memurları ile sohbet edip, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Karamollaoğlu daha sonra Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu tarafından kapıda karşılanan Karamollaoğlu daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin de katılımı ile düzenlenen toplantıda iş adamları ile bir araya geldi.

“TÜRKİYE’DE SANAYİLEŞMENİN İLK MERKEZLERİNDEN BİRİ MALATYA”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu burada yaptığı açıklamada Malatya’yı kendi memleketi gibi gördüğünü belirterek, Türkiye’nin merkezinde sanayileşme denilince ilk merkezlerden birinin Malatya olduğunu söyledi. Karamollaoğlu, “Yerel Seçim çalışmaları münasebetiyle Malatya’mıza geldik. Malatya benim kendi memleketim gibi. Hem çocukluğumun burada geçmiş olması hem de Malatya ile irtibatımızın devam etmesinden dolayı Malatya’nın benim için ayrı bir yeri var. Malatya’yı seviyorum, güzel bir şehir. Türkiye’nin merkezinde sanayileşme denilince ilk hamlelerin yapıldığı vilayetlerden bir tanesidir Malatya. Sümer Bank’ın ve Tekel’in Malatya’da olması tarım ve istihdam için önemli bir görev üstleniyordu. Ama daha sonra nedense bunların hepsi ortadan kalktı. Organize Sanayi Bölgesi Malatya’nın önemli bir özelliği. Allah rahmet eylesin Necmettin Erbakan Recai Kutan ve Oğuzhan Asiltürk’ün Malatyalı olması bize ayrı bir yakınlık doğuruyor. Biz Malatya’nın çok daha ileri bir seviyeye gelmesini arzu ederdik. Hem sanayi yönünden hem de Malatya ne olursa olsun bir tarım vilayeti. ” Diye konuştu.

“NE İKTİDAR, NE DE MUHALEFET BİZİM DÜŞMANIMIZ DEĞİL”

31 Mart Yerel Seçimlerinin önemine de değinen Karamollaoğlu, “Ne iktidar, ne de muhalefet bizim düşmanımız değil” diyerek şu ifadeleri kaydetti; “Mahalli İdareler Seçimlerine giderken biz bu seçimlere kazanmak niyeti ile girdik, bu niyetle de çalışıyoruz. Açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz Ne iktidar, ne de muhalefet bizim düşmanımız değil. Biz farklı fikirlere sahip siyasi görüş mensuplarıyız, bu kadar. Bu bizim ülkemizin zenginliği olmalı. Seçimlere giderken biz bu zenginliği, zenginlik olarak gördüğümüzü de ifade etmeliyiz. Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Osman Marasalı da Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir üyesi. Tanınan bir iş adamımız. Babasını da Allah rahmet eylesin. Rahmet ile yad ediyoruz. Hem dürüst, hem çalışkan hem de bizim davamıza inanan bir kardeşimizdi. Oğlunun da aynı istikametten yürümesi, kendisine tevdi edilen bu görevi kabul etmesi çok büyük bir önem taşıyor. İnşallah bu seçimler barış ve huzur içerisinde geçer. Bu seçim neticesinde milletimiz bir tercihte bulunacak. Bu tercihe de hepimizin saygılı olması icap eder. Çünkü huzur ve barış başka türlü sağlanmaz. Biz doğru bildiklerimizi söyleriz ama tek doğru bizim bildiklerimiz olmayabilir. Yönetimde olacak olanlar halkın tercihidir. Bu bir Mahalli İdareler Seçimi. Mahalli İdareler Seçimleri, genel seçimler gibi değil.”

 

“TÜRKİYE’NİN KALKINMASINDA EKONOMİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Türkiye’nin kalkınmasında ekonominin önemine de değinen Karamollaoğlu, tarım ve sanayi olmadan ekonominin olmayacağına vurgu yaptı. Karamollaoğlu, Biz ülkemizin kalkınmasında ekonominin çok ama çok önemli olduğu kanaatindeyiz. Bir numaralı sektörü de tarım olarak görüyoruz. Çünkü insanız, karnımız doymazsa yaşayamayız. Tarım mutlaka bir ülkede her türlü desteğe nail olmalı. Ama dünyada kendi varlığımızı devam ettirebilmek, problemlerimizi çözmek, ihtiyaçlarımızı gidermek istiyorsak sanayisiz de olmaz. Sanayi dediğimiz zaman iğneden ipliğe, tanktan, toptan, tüfekten, ilaca kadar her sektörde ülkemizin kendine yeterli olmasını arzu ediyoruz. Bu ayrı bir anlayış. Bu bize Allah rahmet eylesin Erbakan Hocamızdan varis kaldı. Bunun için de biz o yolda gücümüz yettiğince çalışacağız. Üç hedefi vardı Erbakan Hocamızın. Bir ülkede ayağa kalkmanın, güçlü olmanın, huzur ve barışı sağlamanın ilk adımı ahlaki ve manevi değerlerin ihyası ile başlar. Bu değerler bir ülkede, toplumda benimsenmemişse o toplumda huzurun olması mümkün olmaz. Elbette adaleti de hakkaniyeti de, edebi, hayayı da birlikte görüyoruz. Kamu malına sahip çıkmayı, yememeyi, bunların başkaları tarafından istismar edilmemesini sağlamak mecburiyetindeyiz. Sanayileşmeyi biz her zaman iki numaralı meselemiz olarak gördük. Çünkü sanayileşme olmadan bir ülkenin güçlü olması mümkün değil. Üçüncü temel hedefimiz de şahsiyetli bir dış politika izlemektir. Şahsiyetli dış politika derken, başka ülkelerin etkisinde kalmadan, hem kendi güveliğimizi temin edeceğiz. Aynı zamanda bölgede uluslar arası sahada da adaleti tesis edecek bir politika izlemektir. Bu üç prensip üzerinde çalışıyoruz. Biz bu ülkede yaşayan bütün insanlarımızı kardeş biliyoruz. Hele böyle badireli bir dönemde herkesi kucaklamayı bir numaralı mesele olarak görüyoruz. Tekraren söylüyorum bütün siyasiler bu toplumun bir parçası, bizim hasımlarımız değil, sadece bir yarışta rakiplerimiz olarak görüyoruz. Bir kişi kazanır, mağlup olanda galip geleni tebrik eder. Çünkü hayat beraber devam edecek. Ülkemize dışarıdan baskılar var iken huzur ve barış başka türlü sağlanmaz.” İfadelerini kaydetti.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ziyaretinden dolayı mutlu olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu da Karamollaoğlu’na Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları hakkında bilgiler vererek şöyle konuştu; Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu’nu hem siyasi hem de bilge kişiliği ile tanıyoruz. Ekonomik sentezlemeleri ile de fikirlerini önemsiyoruz. Bugün Malatya’mıza teşrif ettiler. Kendilerinin odamızı ziyaret etmelerinden dolayı da çok müteşekkiriz. Hoş geldiniz, şeref verdiniz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz Malatya’da göreve geldiğimiz süreç içerisinde kentimize elimizden gelen katkıyı vermeye çalışıyoruz.  İhracatın, istihdamın ve ekonomideki sanayileşmenin ileri gitmesi ile beraber, tarımda da özellikle Malatya kayısısının daha katma değerli bir şekilde yurt dışında para etmesi ve çiftçinin biraz daha gelirinin arttırılabilmesi için gayret içerisindeyiz.”